SSC GD 9 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 9 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 9 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 9 December 2021 All Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

1) Who founded the Din-e-Ilahi religion

Ans: Mughal emperor Akbar

Din-i Ilahi “the religion of God,” was a system of religious beliefs introduced by the Mughal emperor Akbar in 1582 CE. His idea was to combine Islam and Hinduism into one faith, but also to add aspects of Christianity, Zoroastrianism and Jainism.

2) Who was the British Governor during the Third Anglo-Mysore War

Ans: Lord Cornwallis

In the Third Anglo-Mysore War (1790–92), Tipu Sultan, the ruler of Mysore and an ally of France, invaded the nearby state of Travancore in 1789 which was a British ally. British forces were commanded by Governor-General Cornwallis himself.

3) VAR (VIDEO ASSISTANT REFEREE) system is related to

Ans: REVIEW SYSTEM

The video assistant referee (VAR) is a match official in association football who reviews decisions made by the head referee with the use of video footage and headsets for communication. This is specifically in order to minimize human errors causing substantial influence on match results.

4) When did Viswanathan Anand received the first Rajiv Gandhi Khel Ratan Award

Ans: 1991

The first recipient of the award was Chess Grandmaster Viswanathan Anand, who was honoured for the performance in the year 1991–92. In 2001, sport shooter Abhinav Bindra, then aged 18, became the youngest recipient of the award.

5) Mahamaham festival which is celebrated after 12 years in which state

Ans: Mahamaham, also known as Mahamagham or Mamangam, is a Hindu festival celebrated every 12 years in the Mahamaham tank located in the South Indian city of Kumbakonam in Tamil Nadu, India.

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) In which state is the Bhilai iron and steel plant located?

Ans: Forty kms west of Raipur, the capital city of Chhattisgarh, along the Howrah-Mumbai railway line and the Great-Eastern highway, stands Bhilai Steel Plant (BSP).

7) Which of the following is not included in the Fundamental Right

Ans: Right to Property was deleted from Fundamental Rights by the 44th Constitutional Amendment. Hence this is not a Fundamental Right.

8) When was the Ilbert Bill introduced

Ans: 1883

In 1883 that sought to allow senior Indian magistrates to preside over cases involving British subjects in India. The bill, severely weakened by compromise, was enacted by the Indian Legislative Council on Jan. 25, 1884.

9) Who is the author of the novel Shantaram

Ans: Gregory David Roberts

10) Under which constitutional amendment the municipalities was added

Ans: The constitution 74th Amendment Act 1992, relating to Municipalities (Urban local Government) was passed by the parliament in 1992.

11) Name the antonyms of diet

Ans: Antonyms for diet

  • deprivation.
  • starvation.
  • indulgence.

13) Mirror image

14) Blood relation 1-Question

15) Number series 3-Questions

16) Antonyms

17) Synonyms

20) one word substitution

21) LCM and HCF 

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) Mensuration 2-Question

28) Seating arrangement 1-Question

29) Time and Work 1-Question

30) Simple interest 1-Question

31) Averages 1-Question

32)  letter analogy 4-Questions

SSC GD 8 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 7 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 6 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 3 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 2 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 1 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 30 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 18  November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

SSC GD 8 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 7 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 6 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 2 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD TOP Important Bits In The 2021 Exam

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*