SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1'st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) Who is the new CEO of Bharat bill pay

ANS: Noopur Chaturvedi

India’s umbrella entity for retail payments, the National Payments Corporation of India (NPCI), has appointed Noopur Chaturvedi as the chief executive officer (CEO) of NPCI.

2) ICE, JDF, KEG, LFH, ?

Ans: MGI

3) Saubhagya scheme is related to

Ans: Indian government project to provide electricity to the households.

4) Who is the CEO of HCL 2021

Ans: C Vijayakumar
On 11 August 1976, the company was renamed Hindustan Computers Limited (HCL).

5) Sabarimala temple located in which state of india

Ans: Kerala
Sabarimala, one of the most famous pilgrim centres in India, is situated on the mountain ranges of the Western Ghats and is 72 km from Pathanamthitta town in Kerala. The temple here is dedicated to Sree Ayyappa

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) FIREWOOD Written as ERIFDOOW Then FRACTION Can Writter As

Ans: CARFNOIT

7) Profit & Loss

8) Simple Intrest

9) Compound Interest

10) Chemical name of Vitamin E

Ans: Tocopherol

The chemical name of Vitamin E is tocopherol. Vitamin E is a group of eight fat soluble compounds that includes four tocopherols and four tocotrienols. Vitamin E acts as an antioxidant, protecting cell membranes from reactive oxygen species.

11) What is the scientific name of peacock

Ans: Pavo cristatus

12) what is called beauty vitamin

Ans: Vitamin E can help keep your skin youthful and nourished. It can’t erase time, but it has the potential to slow down its effects. And that is why Vitamin E is called the “Beauty Vitamin”.

13) What is article 93 of indian constitution

Ans: The Speaker and Deputy Speaker of the House of the People.

14) Antonyms and Synonyms

15) Article of 80 is related to

Ans:  Composition of the Council of States

16) Attorney general of india is related to which article

Ans: Article 76
The Attorney General for India is the Indian government’s chief legal advisor, and is its principal Advocate before the Supreme Court of India. They are appointed by the President of India on the advice of the Union Cabinet under Article 76(1) of the Constitution and hold office during the pleasure of the President.

17) Who is the World’s First World Bank President

Ans: Eugene Meyer

18) Who opposed the practice of sati

Ans: Ram Mohan Roy launched an attack on Sati that “aroused such anger that for awhile his life was in danger” In 1821 he published a tract opposing Sati, and in 1823 the Serampore missionaries led by Carey published a book containing their earlier essays, of which the first three chapters opposed Sati.

19) What is Smallest Bone in human body

Ans: The femur is the longest bone in the human body and the shortest bone is the stapes found in the middle ear.

20) Simple Intrest

21) Percentage

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) Most active active nuclear power plant in india

Ans: Kudankulam Nuclear Power Plant, Tamil Nadu
Kudankulam Nuclear Power Plant is located in the Tamil Nadu, Southern India. It is the highest-capacity nuclear plant in India, with a total of 2,000MW currently installed with a further 2,000MW under construction.

28) Who is the present air chief 2021

Ans: Vivek Ram Chaudhari

The current CAS is Air Chief Marshal Vivek Ram Chaudhari who took office on 30 September 2021, following the retirement of Air Chief Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria.
29) When received virat kohli Arjuna Award
Ans: Kohli received the Arjuna award in 2013, Padma Shri in 2017 and Rajiv Gandhi Khel Ratna award in 2018.
30) when chipko movement started in india
Ans: The movement originated in the Himalayan region of Uttarakhand (then part of Uttar Pradesh) in 1973 and quickly spread throughout the Indian Himalayas.
31) 8 : 28 :: 15 : ?
Ans:  65
32) 64 : 144 :: 256 : ?
Ans: 400
SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*