SSC GD 30 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 30 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 30 November 2021 All Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) Which of the following is the theme of Budget 2020 2021?

Ans: The central ideas of the Budget areAspirational India, Economic development, A Caring Society”

2) 144 , 289 , 484 , ? , 1024…

Ans: 729

3) Fit india movement was founded by?

Ans: Fit India Movement was launched by Prime Minister of India Narendra Modi at Indira Gandhi Stadium in New Delhi on 29 August 2019 (National Sports Day).

4) What number should be Added to 35% of 440 so that equal to 45% of 550?

Ans: Find ………. (Comment Ans)

 

5) Pneumonia day celebrated on?

Ans: 12 November

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) When was the World Badminton Federation established

Ans: 5 July 1934

7) Who is the author of the book letters to mother

Ans: Narendra modi

8) When will India host the G-20 summit

Ans: 2023

9) Which was the first state in india which first ratified the GST

Ans: Assam

10) National youth day is celebrated on

Ans: 12 January

11) when is constitution day celebrated in india

Ans: 26 November

12) Who appoints the governor of each state?

Ans: The Governor of a State shall be appointed by the President by warrant under his hand and seal (Article 155). A person to be eligible for appointment as Governor should be citizen of India and has completed age of 35 years (Article 157).

13) Farad is the unit of

Ans: Electrical capacitance

14) as we go up in the troposphere layer of the atmosphere the pressure

Ans: it becomes less dense and air pressure decreases

15) What was the capital of Norway?

Ans: Oslo

16) what is the currency of indonesia

Ans: Indonesian rupiah

17) Biggest national park in eastern himalayan region

Ans: Namdapha National Park

20) Where did buddha preach his first sermon

Ans: Sarnath

21) The first Jain Assembly was Organized at

Ans: Pataliputra

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) the core of an electromagnet is made of

Ans: soft iron

28) Emperor Ashoka was the son of which of the following Mauryan rulers

Ans: Bindusara.

29) kudankulam nuclear power plant is located at

Ans: Tirunelveli district of Tamil Nadu, India

30) when was the first high court established in india

Ans: The first high court in India, ‘The High Court of Judicature at Fort William’, now called the ‘High Court of Calcutta’, was brought into existence by the Letters Patent dated 14 May 1862, issued under the Indian High Courts Act, 1861 and was formally opened on 1 July 1862.

31) the famous wular lake and dal lake is located in

Ans: Jammu and Kashmir

32) Profit & Loss

33) Simple & Compound Interest

34) where is the headquarters of world bank situated

Ans: Washington, D.C.

35) Which energy is used in dynamo?

Ans: A dynamo is a device that converts mechanical energy into electrical energy.

36) Number Series

37) Letter Series

38) Analogy

39) Antonyms

40) Synonyms

41) one word substitution

SSC GD 27 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 18  November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD TOP Important Bits In The 2021 Exam

SSC GD 18 November 2021 All Shift Questions and Answers

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*