SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) Who Built Sanchi Stupa and where is it located?

Ans: Mauryan emperor Ashoka, Madhya Pradesh state

2) Article 17 of indian constitution is related to

Ans: Abolition of Untouchability.

3) Where did the river Krishna originate?

Ans: Maharashtra from the Mahabaleshwar Hills.

4) Where was the 45th G-7 meeting held

Ans: France

5) Lavani and Tamasha are folk dances of which state

Ans: Maharashtra

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) Governor of Madhya Pradesh is 

Ans: Mangubhai C. Patel

7) The author of Harsh Charitra is

Ans: Banabhatta

8) Which amendment amended the age of voting from 21 to 18?

Ans: 61st Constitutional Amendment

9) The President of the World Trade Organization(WTO) is

Ans: Ngozi Okonjo-Iweala

Headquarters: Geneva, Switzerland

Established : 1 January 1995

10) The author of “A Promised Land” is

Ans: Barack Obama

11) Dhanujatra festival belongs to which state

Ans: Odisha

12) Tulbul project is on which lake

Ans: Jammu and Kashmir on Jhelum river

13) Who is the runner-up of men’s singles in France Open 2021

Ans: Stefanos Tsitsipas

14) Who has been given the 51st Dadasaheb Phalke Award

Ans: Superstar Rajinikanth

15) The head of CRPF is 

Ans: Kuldiep Singh

16) Where is Simlipal tiger reserve is located

Ans: Odisha

17) Who won the title of Miss Universe 2020?

Ans: Andrea Meza

20) What is a chemical name of vitamin D?

Ans: Cholecalciferol

21) Who was the last ruler of Delhi sultanate

Ans:

  • 1206–1210 Qutubuddin Aibak (first)
  • 1517–1526 Ibrahim Lodi (last)

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) Who was the political guru of Subhash Chandra Bose

Ans: Chittaranjan Das

28) 15, 21, 27, 33, ?

Ans: 39

29) 1, 8, 64, 512, ? 

Ans: 4096

30) Which state has lowest population in india

Ans: Sikkim

31) Where is the Feni bridge situated?

Ans: The Feni bridge is 1.8 km long joining Sabrum in India with Ramgarh in Bangladesh.

32) Who was the First Chief Election Commissioner of India?

Ans: Sukumar Sen 21 March 1950 to 19 December 1958

33) When we celebrate army day

Ans: 15 January

34) x : y = 4 : 8 then 4x – 3y : : 5x – 7y

Ans: 2 : 9

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD TOP Important Bits In The 2021 Exam

SSC GD 18 November 2021 All Shift Questions and Answers

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*