SSC GD 1 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 1 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 1 December 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 1 December 2021 All Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) How many Indian states share the boundary with Sikkim?

Ans:  Sikkim has borders with West Bengal only while sharing its international borders with three nations – China, Bhutan, and Nepal.

2) who is the chairman of sports authority of india

Ans: Sandip Pradhan

3) honey bee culture is called

Ans: The science and art of managing honey bees called apiculture

4) Where does sound do not travel?

Ans: Sound can not travel in a vacuum.

5) Laho is the folk dance of which state

Ans: Meghalaya

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) Where is the head quarter of SEBI located

Ans: Mumbai

7) Who is the first Indian woman player to score the most runs in international cricket 

Ans: Mithali Raj currently tops the list of all-time run scorers in women’s ODIs, having amassed 7,304 in her career between 1999 and 2021.

8) When was the Wildlife Protection Act passed

Ans: The Wild Life (Protection) Act, 1972 is an Act of the Parliament of India enacted for protection of plants and animal species. Before 1972, India had only five designated national parks.

9) Which is the highest peak of Nilgiri Mountains

Ans: Doddabetta (Tamil Nadu)

10) Who is the Chief Minister of Chhattisgarh

Ans: Bhupesh Baghel

11) Article 214 deals with 

Ans: establishment of the High Court

12) Which state is the Ukai Project located?

Ans: The Ukai is the largest multipurpose project so far completed in Gujarat state. The Ukai dam is located across Tapi River near Ukai village of Fort-Songadh taluka in Surat district.

13) Which country won the 2019 World Cup?

Ans: England

14) When was RBI established and under which Act?

Ans: The Reserve Bank of India was set up on the basis of the recommendations of the Hilton Young Commission. The Reserve Bank of India Act, 1934 (II of 1934) provides the statutory basis of the functioning of the Bank, which commenced operations on April 1, 1935.

 

15) which country held 2018 hockey world cup

Ans: It was held from 28 November to 16 December 2018, at the Kalinga Stadium in Bhubaneswar, India.

16) When did Chhattisgarh became a state?

Ans: The states of Chhattisgarh, Uttarakhand and Jharkhand were formed on November 1, November 9 and November 15, 2000, respectively. Chhattisgarh was carved out of Madhya Pradesh, Uttarakhand from Uttar Pradesh and Jharkhand from Bihar.

17) When did Uttarakhand became a state?

Ans: The states of Chhattisgarh, Uttarakhand and Jharkhand were formed onNovember 1, November 9 and November 15, 2000, respectively. Chhattisgarh was carved out of Madhya Pradesh, Uttarakhand from Uttar Pradesh and Jharkhand from Bihar.

20) In 1757 the battle of plassey was fought on the bank of river

Ans: Hooghly River

21) Unit of impedance is

Ans: The unit of impedance, like that of resistance, is the ohm.

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) what is the capital and currency of myanmar

Ans: Naypyidaw and Myanmar Kyat

28) Seating arrangement 1-Question

29) Time and Work 1-Question

30) Simple interest 1-Question

31) Averages 1-Question

32)  letter analogy 4-Questions

33) Number series 3-Questions

34) Blood relation 1-Question

35) Mirror image

36) Hidden Emblem

37) LCM and HCF 2-Question

38) Mensuration 2-Question

39) Antonyms

40) Synonyms

41) one word substitution

SSC GD 30 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 18  November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

SSC GD 30 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD TOP Important Bits In The 2021 Exam

SSC GD 18 November 2021 All Shift Questions and Answers

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*