SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) Find odd One 1, 2, 6, 15, 31, 56, 91 

Ans: 91

2) CHAIRS : EJCKTU :: PARROT : ?

Ans: RCTTQV

3) In a code language if TABLE is written as 10 and DESK is written as 8 then BLACKBOARD is

Ans: 20

4) 11 : 2197 :: 15 : ?

Ans: 4913

5) Where is the G7 summit being held in 2021?

Ans: Cornwall, England

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) G20 meets in 2021

Ans: Rome, Italy

7) James Chadwick is invented by

Ans: Neutron

8) Which year started India communist party

Ans: 25 December 1925

9) 2019 Gyanpeeth Award winner

Ans: Akkitham Achuthan Namboothiri

10) Where is Hundru Falls

Ans: Jharkhand, on the Suvarna Rekha river

11) Governor Appointed by which article

Ans: The Governor of a State shall be appointed by the President by warrant under his hand and seal (Article 155). A person to be eligible for appointment as Governor should be citizen of India and has completed age of 35 years (Article 157).

12) Which Indian Cricketer bowled 14 overs with a jaw bandage

Ans: Anil Kumble

13) Snake boat game related to which festival

Ans: This boat race is conducted during the festival of Onam, the Annual Harvest Festival of Kerala. The best time to visit Kerala to enjoy this Snake Boat Race is from August to October.

14) 7 : 36 :: 5 : ?

Ans: 16

15) Christmas day is celebrated on

Ans: Saturday, 25 December

16) In which Round Table Conference did Gandhiji participate 

Ans: 1924 (Belgaon)

17) Where is Mount Abu located

Ans: Rajasthan

20) Where is Meenakshi Temple located

Ans: Madure, Tamil Nadu

21) Scientific name of Vitamin K is

Ans: Phytonadione

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) Where is the Badla Festival celebrated

Ans: Karnataka

28) Where is Dudhwa National Park located

Ans: Uttar Pradesh

29) The former form of UNO is

Ans: United Nations Organization

30) Mirabai Chanu is related to which sport

Ans: Weightlifting

31) Who is the first woman railway driver of India

Ans: Surokh Yadav

32) When was the first regular census of India started

Ans: 1881

33) The folk dance of Punjab is

Ans: Bhangra

34) When is Goa Liberation Day celebrated

Ans: 19 December

35) The highest peak of Arunachal Pradesh is

Ans: Gerichen

36) When GST came into force 

Ans: 1st July, 2017

37) When was DRDO established 

Ans: 1958

38) On what principle does dynamo work

Ans: electromagnetic induction

39) When was the Treaty of Versailles

Ans: June 28, 1919

40) Who gave Gandhi the title of Mahatma 

Ans: Rabindra Nath Tagore

SSC GD 18 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and AnswersSSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and AnswersSSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and AnswersSSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

SSC GD TOP Important Bits In The 2021 Exam

SSC GD 18 November 2021 All Shift Questions and Answers

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*