SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) Smriti Mandhana belongs to which state

Ans: Maharashtra

2) Charminar is located in which city

Ans: Hyderabad

3) 2, 4, 16, 256, ?

Ans: 65536

 

4) Cherry blossom festival celebrated in which state?

Ans: Meghalaya

5) Murlen national park located in which state

Ans: Mizoram

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) What does GDP and GNP mean?

Ans: Gross domestic product (GDP) and Gross national product (GNP)

7) Sardar Vallabhbhai Patel was associated with which movement

Ans: Bardoli Satyagraha,

8) Where is Sirohi National Park located

Ans: Manipur

9) Where is Marle National Park located

Ans: in Assam

10) At which of the following places is the Chilika lake located?

Ans: Chilika Lake is situated in Khordha district of Odisha. It is a brackish water lagoon situated at the mouth of the Daya river.

11) Article 370 is related to which state

Ans: Jammu and Kashmir

12) What is the currency of estonia

Ans: Euro

13) Another name for baking soda is

Ans: Sodium bicarbonate

14) In which of the following cities is known as the orange city

Ans: Nagpur

15) lion and peacock dance is related to which state

Ans: Lion and Peacock Dance is the folk dance form of Arunachal Pradesh.

16) What is the scientific name of peacock

Ans: Pavo cristatus

17) Which two cities are connected by the National Highway Number 1?

Ans: Delhi and Amritsar are connected by National Highway 1

20) In which state of India is Bhagoria Haat festival celebrated?

Ans: Madhya Pradesh

21) Straight from heart book is written by

Ans: Kapil Dev

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) Which country has real as its currency?

Ans: Brazil

28) World health day is celebrated on

Ans: 7 April

29) Helsinki is the capital of which country

Ans: Finland

30) Headquarters of metro railway zone is located in

Ans: Kolkata

31) Name the sportsperson who has been honoured with bharat ratna award

Ans: Sachin Tendulkar, at the age of 40, became the youngest person and first sportsperson to receive the honour.

32) Profit & Loss

33) Simple & Compound Interest

34) How many are red blood cells life span days?

Ans: Red blood cells make up almost half of your blood. The lifespan of a red blood cell is around 120 days.

35) Which element is the first element in the periodic table

Ans: Hydrogen

36) Number Series

37) Letter Series

38) Analogy

39) Antonyms

40) Synonyms

41) one word substitution

SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 18  November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD TOP Important Bits In The 2021 Exam

SSC GD 18 November 2021 All Shift Questions and Answers

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*