SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) How many times has Mumbai Indians won the IPL title till the year 2020

Ans: 5 times

2) Who has hosted the 13th BRICS Summit 2021

Ans: India

3) When is Epilepsy Day celebrated

Ans: 17 November

4) Who was the last Mughal ruler during the Mughal period

Ans: Bahadur Shah Zafar II

5) Which of the following player is not related to the game of Hockey

Ans: Manu Bhaker (Acc. to option)

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) Mahalwari system was started by

Ans: Lord Hastings

7) Cataract is related to eye then pneumonia is related to

Ans: Lungs

8) Malaria is caused by the bite of which mosquito

Ans: female Anopheles mosquito

9) Who has been given the Person of the Year 2019 award by PETA

Ans: Virat Kohli

10) Where will the Asian Games 2022 be held

Ans: China

11) Lal Bagh Garden is in which state

Ans: Karnataka

12) Where is Chandoli National Park located

Ans: Maharashtra

13) When was Royal Tiger declared as National Tiger

Ans: 1973

14) Kathmandu is situated on the bank of which river

Ans: Bagmati river

15) When was the Battle of Plassey

Ans: In 1757

16) There are total how many States In India which have coastline

Ans: India’s coastline touches Nine states-Gujarat, Maharashtra, Goa, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Odisha, West Bengal State, and two joint territories-Dammam, Diu, and Puducherry

17) ” Why i am Hindu”  Book Writer by

Ans: Shashi Tharoor

20) In which of the following Nutrients is produced by eggs

Ans: Protein, Calories

21) Wangala festival is celebrated in which state of india

Ans: Wangala Festival of Meghalaya is a most popular festival among the Garos of Meghalaya, India

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) Which is the smallest continent

Ans: Asia, Africa, North America, South America, Antarctica, Europe, and Australia.

28) In which year was the east India company established

Ans: 31 December 1600

29) How many bones are in the thumb?

Ans: The thumb has two bones

30) How many high courts are present in India?

Ans: 25 High Courts

Note: 

  • Largest: Allahabad High Court
  • Oldest High Court: The Calcutta High Court
  • Calcutta High court is the oldest high court in India, it was established in the year 1862.
  • In the same year, Bombay and Madras High court were established.
  • Bombay, Madras, and Calcutta are the three chartered high courts in India.
  • There are currently twenty-five high courts in India as of September-2020.
  • Telangana and the Andhra Pradesh high courts are the newly-formed high courts of India, which were formed in the year 2019.
  • Barnes Peacock was the first chief justice of the Calcutta High court, which assumed charge on 1 July 1862.
  • Sir Mathew Richard Sausse was the first chief justice of the Bombay High court.
  • In India, Chief Justice of High Court is appointed by President.
  • Articles 214-231 deals with the provisions of the High Courts in India.
  • Article 217 deals with the appointment of judges.
  • According to Article 222, the President may after consultation with the chief justice of India transfer a judge from one High Court to any High Court.
  • Hight Court Judge sends his letter of resignation to the President.
  • Article 214 – High Court for each state.
  • Article 226 – Empowers the high court to issue writs.
  • The first Indian to become the Chief Justice of High court – P. B. Chakravarthi (Calcutta High Court).
  • The first Indian to become the judge of the High court – Sambhunath Pandit (Calcutta High Court).
  • The first woman Chief Justice of High court – Leila Seth (Himachal Pradesh).
  • The first woman to become the judge of the High court – Anna Chandi (Kerala).
  • The total number of High Courts in India – 25.

31) World Wetland day celebrated on which day

Ans: 2 February

32) Profit & Loss

33) Simple & Compound Interest

34) The study of the human body is called

Ans: Anatomy

35) Where is located kitam bird sanctuary

Ans: Sikkim

36) Number Series

37) Article 25 is related to 

Ans: The freedom of conscience

38) Analogy

39) Antonyms

40) Synonyms

41) one word substitution

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 18  November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD TOP Important Bits In The 2021 Exam

SSC GD 18 November 2021 All Shift Questions and Answers

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*