SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 29 November 2021 All Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) Who is the author of the book Oliver Twist

Ans: Charles Dickens

2) where is mount kailash situated

Ans: Mount Kailash located in the Himalayan range far west of Tibet

3) Which of the following player is not related to the game of Badminton

Ans: Sania Mirza

4) What does the black color represent in the Olympic five-colour ring

Ans: Africa

5) who was the sixth guru of sikhism

Ans: Guru Hargobind

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) Where was the G-20 Summit 2021 held

Ans: Rome, Italy

7) Dhaulagiri mountain range comes in which mountain range

Ans: Himalayan mountain range in north-central Nepal

8) Under which amendment children from 6 to 14 years get compulsory and free education

Ans: 86th Constitutional Amendment (2002) Article 21a

9) When was the national anthem of India adopted by the Constituent Assembly

Ans: 24 January 1950

10) the first rajiv gandhi khel ratna award was given to whom

Ans: The first recipient of the award was Chess Grandmaster Viswanathan Anand, who was honoured for the performance in the year 1991–92.

11) Henry is the unit of

Ans: Henry is the SI unit of the self-inductance

12) Anthropology is the study of

Ans: a focus on understanding what it means to be human

13) Which is the largest hindu temple in the world in terms of area

Ans: Angkor Wat

14) what is the initial velocity of freely falling body

Ans: Zero

15) who is the father of green revolution in the world

Ans: Norman E. Borlaug

India : MS Swaminathan

16) Headquarters of punjab national bank

Ans: New Delhi

17) The headquarters of south central railway is situated at

Ans: Secunderabad. The Secunderabad Division is headquartered at Secunderabad Junction, which is also the headquarters of SCR as whole.

20) When was started gadar party

Ans: 15 July 1913

21) If in a certain Code TEACHER is written as GVZXSVI Then Code written as STUDENT is? 

Ans: HGFWVMG

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) A Device used for Converting AC to DC is Called

Ans: Rectifier

28) What is the name of National Highway No 1?

Ans: Sher Shah Suri Marg

29) where did gautama buddha attained enlightenment

Ans: Mahabodhi temple, Bodh Gaya, Bihar state, India,

30) Which elements are also known as the transition metals?

Ans: d-block elements

  • d-block elements are also known as the transition metals.
  • Groups under these elements – Group 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, and 12 of the periodic table.
  • The d orbital is filled with the electronic shell “n-1″.
  • These elements are called transitional metals because the elements lie between the metals and non-metals of the periodic table.
  • These elements contain unpaired d-electrons and hence experience electronic transition.
  • The electrons ingest a certain amount of energy from the radiation and then transmit the rest of the energy as colored light while d-d transition.

31) the blood is purified in

Ans: Kidney

32) Profit & Loss

33) Simple & Compound Interest

34) What is the most common chemical name for vitamin C?

Ans: vitamin C is ascorbic acid

35) Which is famous for Lion Capital of Ashoka Pillar?

Ans: Sarnath

36) Number Series

37) Letter Series

38) Analogy

39) Antonyms

40) Synonyms

41) one word substitution

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 25 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 18  November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

SSC GD 26 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 24 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 23 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD 22 November 2021 All Shift Questions and Answers

SSC GD TOP Important Bits In The 2021 Exam

SSC GD 18 November 2021 All Shift Questions and Answers

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*