SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2'nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

1) Who is the current governor of himachal pradesh

ANS: Rajendra Vishwanath Arlekar is the 21st Governor (30th if governors with additional charge also counted) of Himachal Pradesh since July 2021.

2) When do we celebrate Martyrs Day

Ans: Martyrs’ Day (India), is observed on January 30, the anniversary of the Assassination of Mahatma Gandhi in 1948.

3) ZXV,TRP, NLJ

Ans: HFD

4) Simple Intrest

5) F Called as ‘+’ P called as ‘x’  T Called as ‘÷’ K called as ‘-‘ So Then Find 40 T 8 F 16 P 4 K 13 = ?

Ans: 56

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) (2-1/3) (2-1/3) (2-5/7) – – – – – – – – (2-997/999)

Ans: 1001/999

7) 1, 3, 8, 19, 42, – – – – – – – – 

Ans: 89

8) What is the chemical name of vitamin b7

Ans: Biotin, also known as vitamin H or B7, is a water-soluble vitamin that helps the body metabolize fats, carbohydrates, and protein.

9) How did the World Health Organization start?

Ans: The World Health Organization was created in 1948 to coordinate health affairs within the United Nations system.  Headquarters Geneva, Switzerland

10) Swadeshi movement was made in which year

Ans: Swadeshi movement was formally started from Town Hall Calcutta on 7 August 1905 to curb foreign goods by relying on domestic production.

11) Niagara falls located in which country

Ans: Niagara Falls consists of two waterfalls on the Niagara River, which marks the border between New York and Ontario, Canada.

12) Electricity

13) When was started GST in india

Ans: 1’st July 2017
GST is known as the Goods and Services Tax. It is an indirect tax which has replaced many indirect taxes in India such as the excise duty, VAT, services tax, etc. The Goods and Service Tax Act was passed in the Parliament on 29th March 2017 and came into effect on 1st July 2017

14) Who is the current CEO of NITI Aayog

Ans: Shri Amitabh Kant is currently the CEO of NITI Aayog. He is a member of the Indian Administrative Service, Kerala Cadre, 1980 batch.

15) the Jnanpith award is given for achievement in the field of

Ans:  Jnanpith Award, highest literary award in India, given annually for the best creative literary writing to writers in any of the 22 “scheduled languages” recognized in the Indian Constitution.

16) Who wrote 400 Days book?

Ans: Bestselling author Chetan Bhagat  book “400 Days”. The book, published by Westland, is the third story from the Keshav-Saurabh series after “The Girl in Room 105” and “One Arranged Murder

17) Article 143 is related to

Ans: Article 143 of the Constitution of India confers upon the Supreme Court advisory jurisdiction. Article 143 Power of President to consult Supreme Court. Firstly, the President may obtain the opinion of the Supreme Court on any question of law or fact that has arisen or likely to arise.

18) who wrote the race of my life

Ans: Milkha Singh

19) percentage Chapter

20) Simple Intrest

21) Word Analogy

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

 

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*