SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2'nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) Who is the present CEO of yes bank

ANS: Prashant Kumar

Rana Kapoor, Founder, Managing Director & CEO, YES BANK received the ‘Entrepreneurial Banker of the Decade’ award from the Bombay Management Association today.

2) 76 article is related to

Ans: Article 76 of the constitution mentions that he/she is the highest law officer of India.

3) Niraj chopda is related to

Ans: Indian track and field athlete who competes in the javelin throw. and his Ror Chaudhary of panipat Haryana .

4) Where is Pola Festival celebrated in India?

Ans: Pola is a festival of the state of Maharashtra and Chhattisgarh which celebrated by the farmers by the worship of the bull.

5) 15 , 45 , 75 , 105 , ?

Ans: 135

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) ‘Raider’ is associated with which sport?

Ans: Kabaddi

7) Nephrologist related to ‘ kidney ‘ then cardiologist related to ……..

Ans: Cardiology – The study of the heart and its function in health and disease.

8) Ratio and Proportion

9) CAD : FDG :: XZW

Ans: ACZ

10) Which longest river flows through the thar desert in india

Ans: Luni River, also called Luni, river in Rajasthan state, western India.

Luni River. The Luni is the largest river in the Thar Desert of northwest India. It originates in the Pushkar valley of the Aravalli Range, near Ajmer, passes through the southeastern portion of the Thar Desert, and ends in the marshy lands of Rann of Kutch in Gujarat, after travelling a distance of 495 km (308 mi).

11) Which temple is located in Mangalore related to lord Shiva ?

Ans: Kadri Manjunath Temple

12) The women judge who is appointed to supreme court of India recently ?

Ans: The three women – Justice Hima Kohli, Justice Bela M Trivedi and Justice BV Nagarathna – were sworn in on 1 September.

13)

Ans: 28

14) Blood Relation -1

15) A+B=10 days, B+C= 12 days, C+D= 15 days, Find A+B+C

16) Which Disease causes deficiency of hemoglobin 

Ans: Anemia is a blood disorder that occurs when there is not enough hemoglobin in a person’s blood. When a person develops anemia, he or she is said to be “anemic.” There are several different types of anemia.

17) Where did the Olympic Games take place in 1984?

Ans: Los Angeles 1984
Los Angeles 1984 Olympic Games, athletic festival held in Los Angeles that took place July 28–Aug. 12, 1984. The Los Angeles Games were the 20th occurrence of the modern Olympic Games.

18) Who has been elected as the Speaker of Bihar Assembly?

Ans: Vijay Kumar Sinha, BJP since 24 November 2020

19) The difference between SI and CI for 2 years 8% p.a. is Rs.144 then find the principle amount ?

20) The difference between SI and CI for 2 years 5% p.a. is Rs. 152 then find the principle amount ?

21) Percentage -2

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) Averages

28) Who is awarded ICC ODI Cricketer of the Year 2020?

Ans: Virat Kohli

The ICC Awards are an annual set of sports awards for international cricket, which recognise and honour the best international cricket players of the previous 12 months.

General Intelligence and reasoning

Elementary Mathematics

  • Rs.1120= SP, Loss=10%,for 20% profit
  • 10% and 20% Sacc Dis Eq D=?
  • Rectangle p given, l given, area? Ans. 2(l+b)
  • Cube
  • CP=81%, D=10%, MP= 100%, P=?

English Language

General Awareness and General Knowledge

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*