SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3'rd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) In which of the Indian states Yakshagana a dance-drama is popular?

Ans: Karnataka

2) 15 : 231 :: 16 : ?

Ans: 262

3) In which state is Bannerghatta National Park located?

Ans: Karnataka

4) When did Babur Established the Mughal empire

Ans: 1526

In 1526, Babur won the Battle of Panipat against Ibrahim Lodi, the Lodi king. He captured Delhi and founded the greatest dynasty of North India — the Mughal Empire.

5) In which year did Plassey war take place?

Ans: 23 June 1757

The Battle of Plassey was fought in north-eastern India on 23 June 1757. Troops of the British East India Company, led by Robert Clive, came up against the forces of Siraj-ud-Daulah, the last Nawab of Bengal, and his French allies.

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) Who won the orange cap in ipl 2020

Ans: IPL 2020: KL Rahul wins Orange cap; Kagiso Rabada keeps purple cap.

7) 544, 509, 474, 439, ?

Ans: 404

8) 15, 39, 74, 122, ?, 265

Ans: 185

9) CDEF Written as UVWX Then IJKL Can Written as ?

Ans: OPQR

10) Find Odd One 

a)120   b) 125  c) 90   d) 45

Ans: 125

11) TWO is Written as 3 and FIVE id written as 4 Then EIGHT is written as

Ans: 5

12) Full form of CNG and LPG

Ans: LPG and CNG stands for Liquefied Petroleum Gas and Compressed Natural Gas, respectively.

13) 2020 us open women’s singles winner

Ans: Naomi Osaka

14) Gutta jwala is related to which sports

Ans: Jwala Gutta (born 7 September 1983) is an Indian professional badminton player. Beginning in the late 1990s, she represented India at international events in both mixed and women’s doubles.

15) Name the five dynasties that together made the delhi sultanate

Ans: 

  • the Mamluk Dynasty (1206–1290)
  • the Khilji Dynasty (1290–1320)
  • the Tughlaq Dynasty (1320–1414)
  • the Sayyid Dynasty (1414–1451)
  • the Afghan Lodi Dynasty (1451–1526)

16) Idiom of Break the Ground

Ans: If you break new ground, you do something completely different or you do something in a completely different way.

17) What is the new name of Rajiv Gandhi Khel Ratna Award

Ans: Major Dhyan Chand Khel Ratna Award

The Khel Ratna Award (Hindi pronunciation: [kʰeːl rət̪nə]), officially known as the Major Dhyan Chand Khel Ratna Award ( transl. Major Dhyan Chand Sport Jewel Award), formerly known as the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award in Sports and Games, is the highest sporting honour of India.

20) Simple Intrest

21) Percentage

22) Question Figure

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*