SSC GD 10 January 2023 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 10 January 2023 1'st Shift Questions and Answers

SSC GD 10 January 2023 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 10 January 2022 1’st Shift Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

 

1) Who is the winner of TATA IPL 2022

Ans: The Gujarat Titans (GT) were crowned champions of the TATA Indian Premier League (IPL) 2022 after defeating the Rajasthan Royals (RR) by 7 wickets on Sunday at the Narendra Modi Stadium in Ahmedabad.

2) World happiness index india rank 2022

Ans: India ranked 136th in the World Happiness Report 2022. 139th in 2021 and 144th in World Happiness Report 2020.

3) When was third battle of panipat fought

Ans: The Third Battle of Panipat took place on 14 January 1761, at Panipat, about 60 miles (95.5 km) north of Delhi between a northern expeditionary force of the Maratha Empire and a coalition of the King of Afghanistan, Ahmad Shah Durrani with two Indian Muslim allies—the Rohilla Afghans of the Doab, and Shuja-ud-Daula,

4) What is Full Form Of PMGY

Ans: Pradan Mantri Gramodaya Yojana – Gramin Awaas

5) Who is the ukraine president

Ans: Volodymyr Zelenskyy

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF

SSC GD Constable General Awareness Questions PDF – 2

SSC GD Number and Letter Series 100 Bits

SSC GD Top 100 Physics Questions and Answers

SSC GD Top 100 Chemistry Questions and Answers

6) Where is National Botanical Research Institute situated?

Ans: National Botanical Research Institute is situated in Lucknow in Uttar Pradesh (India).

7) What is the World Largest Airport

Ans: King Fahd International Airport (DMM), Saudi Arabia –With a surface area of around 300 sq miles, King Fahd International Airport (DMM) is the largest airport in the world. The airport is located in Dammam, Saudi Arabia, and sprawls over 192,000 acres of land!

8) Sarhul festival is celebrated in which state

Ans:Sarhul is a spring festival in the Indian state of Jharkhand. The festival is celebrated for three days, from the 3rd day of Chaitra month in Sukla Paksh to Chaitra Purnima.

9) What is the tulsi scientific name

Ans: Of all the herbs used within Ayurveda, tulsi (Ocimum sanctum Linn) is preeminent, and scientific research is now confirming its beneficial effects

10) Which country won FIFA World Cup 2022?

Ans: Argentina has won the FIFA World Cup 2022 by defeating France in the Penalty shootout by 4-2, after the match was drawn at 3-3 in the regular time and extra time.

11)2, 3, 10, 39, 172, 885, 5346

Ans:

The series starts with 2.

The next number is 3 = (2+1)*1

The next number is 10 = (3+2)*2

The next number is 39 = (10+3)*3

The next number is 172 = (39+4)*4

The next number is 885 = (172+5)*5

The next number is 5346 = (885+6)*6

12) 41, 52,64,77 ? 91 ?

Ans:

13) 8 : 81 : : 64 : ?

Ans: 

14) 20, 16, 12, 8, ?

Ans: 4

15) 35 : 6 :: 63: ?

Ans: 8

16) S, M, T, W,  ? , F

Ans: 

17) 7, 26, 63, 124, 215, ?

Ans: 

20) 4, 16, 36, ?

Ans:

21) Introducing Asha to guests, Bhaskar said, “Her father is the only son of my father.” How is Asha related to Bhaskar?

A) Daughter

B)Mother

C) Sister

D) Niece

Ans: Bhaskar says Asha’s father is the only son of my father. Bhaskar says his father, therefore. Asha’s and Bhaskar are daughter and father.

22) Select the Venn diagram that best represents the correlation between the following classes.

Apple, Mango, Fruit

Ans:

23) Directions

24) Time and Work

25) Surds

26) Volume and Area

27) Simple interest

28) There are five books A,B,C,D and E placed on a table . If A is placed below E , C is placed above D, B is placed below A and D is placed above E , then which of the following books touches the surface of the table.

1)  C              2) B           3) A                  4)E

Ans:

29) Passage

30) Idioms and Phrases

31) One-Word Substitution

32) Antonyms and Synonyms

33) Average

34) Profit and Loss

35) Geometry

36) Trigonometry

37) Percentage

38) Ratio-Proportion

39) Number System

40) Time and Work

41) Simplification

SSC GD 17 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 17 November 2021 3’rd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 2’nd Shift Questions and Answers

SSC GD 16 November 2021 1’st Shift Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*