GK Most Important Questions for All Competitive

GK Most Important Questions for All Competitive

GK Most Important Questions for All Competitive

General knowledge is the most important for all competitive exams lot of members wants to read GK thats way we provide very useful questions and Answers also this questions  prepare for GK Questions on various static general studies subjects such as Indian History, Geography, Economy, Polity & Constitution, Banking, Society, Environment, Sports, Indian Culture etc. for competitive examinations including Army, Navy,  Airforce, Coastguard, SSC, UPSC, CDS, NDA, Railways and all other examinations.

1) Where we find “Dockyard”
a) Dhovira
b) Rangapur
c) Banwali
d) Lothal

2) Where is Gir National Park located
a) Gujarat
b) Kerala
c) Rajastan
d) Maharastra

3) When is the Earth Day celebrated?
a) 1st January
b) 30th April
c) 22nd April
d) None of these

4) Where the Gautama Buddha Passed away?
a) Kushinagar
b) Vaishali
c) Sarnath
d) Bodh Gaya

5) The only Indian to win the Nobel prize in physics is
a) J.C.Bose
b) C.V.Raman
c) Vikram Sarabhai
d) H.J.Bhabha

6) What is the currency of singapore ?
a) Dinar
b) Dollar
c) Won
d) none

7) ‘Des bachao… Des banao ‘
a) Indira gandhi
b) Manmohan singh
c) Rajiv Gandhi
d) P V Narasimha rao

For more GK questions click Here 

8) In C.S.I.R.    ‘ I ‘ stands for
a) India
b) Industrial
c) Investment
d) Instrument

9) Varanasi is situated on the bank of which river ?
a) yamuna
b) sangam
c) tapti
d) ganga

10) The Pak Street is located between
a) India & Pakistan
b) India & Bangladesh
c) India & Sri Lanka
d) India & Nepal

11) Chinna Swamy Cricket Stadium is located in ______
a) Banglore
b) Chennai
c) Delhi
d) Hyderabad

12) Instrument to measure an earthquake
a) Lactometer
b) Barometer
c) Seismograph
d) Hydrometer

13) Who has written the book ‘Ananda Math’ ?
a) Bankim Chandra Chatterjee
b) Abdul Fazal
c) Kali Das
d) Sarat Chandra Chatterjee

14) Which country is known as Gift of Nile ?
a) Egypt
b) Rome
c) Japan
d) Finland

15) The latgest producer of jute in the world is
a) China
b) Nepal
c) Bangladesh
d) None of these

16) In which of the following site is called as “city of grannaries”
a) Harrappa
b) Mohenjodaro
c) Rangapur
d) None

10th base Defence Jobs

ITI based Defence Jobs

Diploma base Defence Jobs

17) Where is Bandipur National Park located
a) Gujarath
b) Karnataka
c) Kerala
d) Tamilnadu

18) When is the World AIDS Day observed all over the world?
a) 1st octomber
b) 1st December
c) 12th December
d) 12th November

19) What is the name of Indira Gandhi crematorium ?
a) Shantivan
b) Shaktisthal
c) Abhy Ghat
d) Mahaprayam Ghat

20) Gautama Buddha Passed away in –
a) 283 BC
b) 383 BC
c) 483 BC
d) 583 BC

21) Arjuna award is given for
a) exceptional service in emergency
b) bravery on battle field
c) outstanding performance in sports
d) exceptional service in slum dwellers

22) What is the currency of Japan?
a) Yen
b) Won
c)Euro
d) Dirham

23) ‘Satyame va jayate ‘
a) B R Ambedkar
b) Mahatma Gandhi
c) Lal bahadur shastri
d) Madan mohan malaviya

24) Durand cup is associated with which sport
a) hockey
b) football
c) cricket
d) none of these

25) In ASEAN,first A stands for
a) Asia
b) Association
c) Arabian
d) American

26) Which of the following is an exmaple of young folded mountains ?
a) Aravallis
b) Himalayas
c) Nilgiris
d) Satpuras

27) What is N1H1
a) Cough
b) Bird Flu
c) Swine Flu
d) None of these

28) _______ was the first Indian woman who scaled Mount Everest
a) PT Usha
b) Karnam Malleshwari
c) Bachhendri Pal
d) Fatima Bibi

29) Major Dhyan Chand National Stadium is located at _______
a) Delhi
b) Lucknow
c) Jaipur
d) Jodhpur

30) Who has written the book ‘Midnight’s Children’ ?
a) Salman Rushdie
b) Vikram Seth
c) Anita Nair
d) None of these

Answer Key:

Question Number Answer
1 D
2 A
3 C
4 A
5 B
6 B
7 D
8 B
9 D
10 C
11 A
12 C
13 A
14 A
15 C
16 A
17 B
18 B
19 B
20 C
21 C
22 A
23 D
24 B
25 B
26 B
27 C
28 C
29 B
30 A

 

Download PDF for More Questions

Army GD Exam Previous Question Paper -1

Army GD Exam Previous Question Paper -2

Army GD Exam Previous Question Paper -3

Army GD Exam Previous Question Paper -5

Army GD Exam Previous Question Paper -6

Army GD Exam Previous Question Paper -7

Army GD Exam Previous Question Paper -8

Army GD Exam Previous Question Paper -9

Army GD Exam Previous Question Paper -10

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*