Airforce Group-XY 01/2022 15 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 15 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 15 Date All Shifts Exam Review:  01/2022 Airforce Group-X Y  Released This Notification Online Application from 22-January-2021 to 07-Feb-2021 and Online Exam From 12 July 2021 to 18 July 2021 So who can applied for this Notification and Who can write exam must know the Questions and Answers we traid to provide All Shift Questions so total given in this article check now.

Computer Man

1) Antonyms of abandon

Ans: retain, maintain, continue, cherish

2) antonyms of authentic

Ans: corrupt, doubtful, false.

3) Synonyms of clandestine

Ans: secret, covert, furtive

4) capital of nagaland

Ans: Originally known as Kewhira, Kohima was founded in 1878 when the British Empire established its headquarters of the then Naga Hills. It officially became the capital after the state of Nagaland was inaugurated in 1963. Kohima was the site of one of the bloodiest battles of World War II.

5) Full form of UNHRC

Ans: The United Nations Human Rights Council (UNHRC) is a United Nations body whose mission is to promote and protect human rights around the world.

6) kaziranga national park is famous for

Ans: Kaziranga National Park a world heritage site is famous for the Great Indian one horned rhinoceros, the landscape of Kaziranga is of sheer forest, tall elephant grass, rugged reeds, marshes & shallow pools. It has been declared as National Park in 1974.

7) first law of thermodynamics

8) caterpillar : butterfly :: frog : ?

, 9) 1, 3, 7, 15, 31, 63, ?

10) Who imposed five year plan

Ans: The first Indian prime minister, Jawaharlal Nehru, presented the First Five-Year Plan to the Parliament of India and needed urgent attention. The First Five-year Plan was launched in 1951 which mainly focused in the development of the primary sector.

10th Based Defence Jobs
ITI Based Defence Jobs
Diploma Based Defence Jobs
Inter Based Defence Jobs

11) children’s day celebrated on which day

Ans: 20 November, 2021

12) when is teachers’ day celebrated

Ans:  5 September

13) What is full form of WWW

Ans: WWW is an abbreviation for World Wide Web and it is commonly called the WEB. It is a system that is used to store documents and is accessed using URL(Uniform Resource Locator) which are accessible through Internet.He wrote first web browser in 1990 while being employed at CERN near Geneva, Switzerland.

14) where is bandipur national park located

Ans: Located about 80 km South of Mysore, Bandipur National Park is one of the best tiger reserves in the country and a prominent national park in Karnataka.

15) one who hates woman one word substitution

Ans: A person who hates women – Misogynist

16) 1, 4, 10, 22, 46, ?

17) Time and Work

18) LCM of 15, 25, 40, 75
19) Averages

20) Percentage

21)  0-1 1/x²+2x+2 dx

22) -3+5i Multiplicative Inverse 

23) Binomial theorem

24) dy/dx = -cosecy then d²y/dx²

25) ∫1/1+cos 16x dx

26) y= a sin³θ ; x=a cos³θ then find dy/dx

27) d/dx log (secx + tanx) 

28) tan 23 tan 67 = ?

29)  ∫ secx/secx+tanx dx

30) π/2-π/2 sin²x dx

31) Binomial theorem

32) d²y/dx² =√1+dy/dx Find Order & Degree

33) 2i/(1+i²) Find Value

34) antonyms of vigilant

Ans: drowsiness, inattention, carelessness

35) synonyms of decaying

Ans: decomposing, decomposed, rotting

36) hampi located which banks of the river

Ans: Hampi is situated on the banks of the Tungabhadra River in the eastern part of central Karnataka near the state border with Andhra Pradesh.

37) who is defence minister of india

Ans: Rajnath Singh is the current defence minister of India.

38) where is located kanha national park

Ans: kanha National Park | District Balaghat, Government of Madhya Pradesh  Kanha National Park is the host of the major animals (mammals) including the Barasingha or swamp deer ((Rucervus duvaucelii), Indian wild dog and the most famed the India Tiger. This park is mostly renowned as the “Tiger Reserve” due to the significant amount of population of tigers in the Kanha land.

39) Who is the leader of Chandrayaan 2?

Ans: Indian Space Research Organisation (ISRO) Chairman K Sivan on Saturday said the Chandrayaan-2 mission has achieved 98 per cent of its objectives, even as scientists are working hard to establish contact with lander ‘Vikram’

40) dog : bark :: camel : ?

41) types of computer languages

Airforce Group-XY 01/2022 14 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 13 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 12 Date All Shifts Exam Review

07-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

06-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

05-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

04-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY , , JOIN HERE>>, 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*