Airforce Group-XY 01/2022 13 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 13 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 13 Date All Shifts Exam Review:  01/2022 Airforce Group-X Y  Released This Notification Online Application from 22-January-2021 to 07-Feb-2021 and Online Exam From 12 July 2021 to 18 July 2021 So who can applied for this Notification and Who can write exam must know the Questions and Answers we traid to provide All Shift Questions so total given in this article check now.

Computer Man

1) Newton’s 1st law of motion

Ans: Newton’s first law states that, if a body is at rest or moving at a constant speed in a straight line, it will remain at rest or keep moving in a straight line at constant speed unless it is acted upon by a force. This postulate is known as the law of inertia.

2) thermodynamics first law

Ans: The first law of thermodynamics states that energy can neither be created nor destroyed, only altered in form. For any system, energy transfer is associated with mass crossing the control boundary, external work, or heat transfer across the boundary.

3) Electric current

4) Gravitation

5) tan20+tan25+tan20 tan25

6) f(x)=2x if fN→N Then Type of function

7) f(x) =1/3x+5 then f'(x) =

8) ∫ (1-cosx) cosec²x dx

10th Based Defence Jobs
ITI Based Defence Jobs
Diploma Based Defence Jobs
Inter Based Defence Jobs

9) π/40 etanx sec²x dx

10) π/20 tanx/cos²x dx

11) x²+2x+2y²+4y-13=0 then Find Electricity

12) x² +1/x² = t + 1/t  then x² + y² = t² + 1/t² Then d²y/dx²

13) ltx→0  1-cosx/√x+1-1 dx

14) 75° convert into radian

15) barren synonyms

Ans: unproductive, infertile, unfruitful

16) antonym of consecutive

Ans: disordered, undigested, incoherent, rambling

17) 6, 11, 21, 36, 56, ?

Ans: 81

18) smriti mandhana is related to which sport

Ans: Cricket Player

19) Blood Relation

20) Number Series

21) Time and Work

Second Shift

22) Antonyms for lavish  

Ans: deficient,inadequate,incomplete

23) What is the tenure of Lok Sabha?

Ans:

five years
The term of the Lok Sabha, unless dissolved earlier, is five years from the date appointed for its first meeting.
24) founder of nanda dynasty
Ans: Mahapadma Nanda, founder of the Nanda dynasty, conquered Kalinga, but the Nanda rule was short-lived.
25) The value of tan 45
Ans: The exact value of tan(45°) is 1. This is one of those well-known trigonometric functions that many have put to memory.
26) synonyms of strive
Ans: attempt,endeavor,essay
27) LCM & HCF 
28) Averages
29) What is the summer and winter capital of Uttarakhand?

Ans: Gairsain Officially Declared Summer Capital Of Uttarakhand

This town nestled in Garhwal region and is located at around 280km away from Dehradun, the winter capital.

 

30) Time and Work 

31) Percentage

32) who is chief of defence staff of india

Ans: Chief of Defence Staff (CDS) was appointed on 31 December 2019,Chief of Defence Staff (CDS) is the professional service chief, head of the Indian Armed Forces and the senior-most uniformed military adviser to the Government of India  . Chief of the Army Staff — General Manoj Mukund Naravane. Chief of the Naval Staff — Admiral Karambir Singh. chief of the air force staff: Chief Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria.

Third Shift

33) ∫x1/3dx = 

34) ltx→0 logx/x-1 

35) 7, 6, 12 ………………….. sum of 7 Terms

36) 3x² +3y²+12x-15y+d=0 then find centre

37) Synonyms of adaptive

Ans: adaptive, commutable, compatible

38) Antonyms of resist

Ans: surrender, give up.

39) What is the full meaning of ROM and RAM?

Ans: RAM, which stands for random access memory, and ROM, which stands for read-only memory, are both present in your computer. ROM is non-volatile memory that permanently stores instructions for your computer.

40) what is the capital of vietnam

Ans: Hanoi

41) chief of the air force staff

Ans: Air Chief Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria PVSM AVSM VM ADC took over as the Chief of the Air Staff on 30 September 2019.

Airforce Group-XY 01/2022 12 Date All Shifts Exam Review

07-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

06-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

05-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

04-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*