Airforce Group-XY 01/2022 12 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 12 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 12 Date All Shifts Exam Review:  01/2022 Airforce Group-X Y  Released This Notification Online Application from 22-January-2021 to 07-Feb-2021 and Online Exam From 12 July 2021 to 18 July 2021 So who can applied for this Notification and Who can write exam must know the Questions and Answers we traid to provide All Shift Questions so total given in this article check now.

Computer Man

1) Admire synonyms

Ans: Antonyms: abhor, abominate, contemn, despise, detest, dislike, execrate, hate, ridicule, scorn.

2) Who is written by akbarnama

Ans: Abdul Fazl wrote the biography of Akbar ‘Akbarnama’.

3) Headquarters of who is located in which country

Ans: It is headquartered in Geneva, Switzerland, with six semi-autonomous regional offices and 150 field offices worldwide. It meets annually usually in May. The WHO was established by constitution on 7 April 1948, which is commemorated as World Health Day.

4) What is the 51st state of USA

Ans: There are fifty (50) states and Washington D.C.The last two states to join the Union were Alaska (49th) and Hawaii (50th). Both joined in 1959. Washington D.C. is a federal district under the authority of Congress. Local government is run by a mayor and 13 member city council.

5) A lover of mankind  ( One word substitution )

Ans: Philanthropist

6) Hindrance synonyms

Ans: impediment, obstacle, barrier

7) Minimum age of loksabha member

Ans: Twenty Five Years Article 84 (b) of Constitution of India provides that the minimum age for becoming a candidate for Lok Sabha election shall be 25 years. Similar provision exists for a candidate to the Legislative Assemblies vide Article 173 (b) of the Constitution read with Sec. 36 (2) of the R. P. Act, 1950.

8) Who is niti aayog chief

Ans: Amitabh Kant is presently CEO of National Institution for Transforming India (NITI). He is a member of the Indian Administrative Service, IAS (Kerala Cadre: 1980 batch)

10th Based Defence Jobs
ITI Based Defence Jobs
Diploma Based Defence Jobs
Inter Based Defence Jobs

9) Antonyms of mandatory

Ans: free, optional, unforced, voluntary, unnecessary, nonessential, secondary

10) French open 2020 male winner

Ans: Rafael Nadal won his 20th Grand Slam men’s singles championship to tie Roger Federer’s record. It was Nadal’s 13th title at the French Open. Neither Novak Djokovic nor Roger Federer could resist Rafael Nadal on Sunday.

11) PAN full form

Ans: A permanent account number (PAN) is a ten-character alphanumeric identifier, issued in the form of a laminated “PAN card”, by the Indian Income Tax Department, to any “person” who applies for it or to whom the department allots the number without an application.

12) x² +1/x² = t + 1/t  then x² + y² = t² + 1/t² Then d²y/dx²

13) ∫ 1/1+ex dx

14) s tanθ = 4 then  5 tanθ – 4 cosθ/4 sinθ + 3 cosθ

15) ltx→0 2x-sinx/ 2x+sinx

16)  Matrices 

17) Adequate synonyms

Ans: sufficient, enough, requisite

18) who was the first president of indian national congress

Ans: After the party’s foundation in December 1885, Womesh Chunder Bonnerjee became its first president.

19) n(A) =5 ; n(B)=3 No of Relation From A→B

20) π/2-π/2Sin x dx

21) x² =- 8y then the equation of direction is

22) 3x²+8x+9=0 then α, β then find the whose roots are 1/α , 1/β

23) (x-x1)(x-x2) + (y-y1)(y-y2) =0 then find the centre

24) cos -1x+ cos -1y +cos -1z = π Then Find xy+yz+xz =?

25) tanx+secx =p then find tanx =?

26) synonyms of radiant

Ans: shining ,bright, illuminated

27) antonyms of confess

Ans: conceal, deny

28) Headquarters of UNICEF

Ans: New York, New York, United States

29) Blood Relation

30) Number Series

31) Time and Work

07-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

06-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

05-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

04-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*