Airforce Group-XY 01/2022 14 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 14 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 14 Date All Shifts Exam Review:  01/2022 Airforce Group-X Y  Released This Notification Online Application from 22-January-2021 to 07-Feb-2021 and Online Exam From 12 July 2021 to 18 July 2021 So who can applied for this Notification and Who can write exam must know the Questions and Answers we traid to provide All Shift Questions so total given in this article check now.

Computer Man

1) ltx→0 ex-1/x =

2) ∫logx dx

3) π/40 tan6 sec2dx

4) y= asinx+bcosx then d²y/dx² + x²y =?

5) A= { 1, 2, 3, 4,6} B= {4, 5, 6} C= {3, 4, 6} then Find (A∪B)∩C 

6) sin-1x -cos-1x=π/6 then find x=?

7) x²+y²+8x-6y =0 Then Find the Radius ?

8) who is defence minister of india

Ans: Rajnath Singh is the current defence minister of India.

9) What is the best known function of vitamin K?

Ans: Vitamin K refers to a group of fat-soluble vitamins that play a role in blood clotting, bone metabolism, and regulating blood calcium levels. The body needs vitamin K to produce prothrombin, a protein and clotting factor that is important in blood clotting and bone metabolism.

10) Where is the headquarters of WHO situated?

Ans: It is headquartered in Geneva, Switzerland, with six semi-autonomous regional offices and 150 field offices worldwide. It meets annually usually in May. The WHO was established by constitution on 7 April 1948, which is commemorated as World Health Day.

10th Based Defence Jobs
ITI Based Defence Jobs
Diploma Based Defence Jobs
Inter Based Defence Jobs

9) antonyms of adversity

Ans: benefit, ease, peace.

10) synonyms of cautious

Ans: alert, awake, careful.

11) who wrote discovery of india

Ans: Jawaharlal Nehru wrote the book ‘The Discovery of India’, during his imprisonment at Ahmednagar fort for participating in the Quit India Movement (1942 – 1946).

12) abhinav bindra is related to which sport

Ans: Abhinav Bindra is an Indian businessman and retired sport shooter. He is currently India’s only individual Olympic gold medalist. His gold in the 10-meter air rifle event at the 2008 Summer Olympics was also India’s first Olympic gold medal since 1980.

13) why western ghats receive heavy rainfall

Ans: The winds which rise from the Arabian Sea are full of moisture. These winds strike the mountains on the western side which results in heavy rainfall.

14) What is the full form of DNA and RNA?

Ans: Deoxyribonucleic acid (DNA) and Ribonucleic acid (RNA) are perhaps the most important molecules in cell biology, responsible for the storage and reading of genetic information that underpins all life.

15) Blood Relation

16) Number Series

17) Time and Work

18) LCM & HCF 
19) Averages

20) Percentage

Second Series

21) War and peace written by 

Ans: Leo Tolstoy

22) Noun of painful

Ans: Pain

23) Antonyms of doubtful

Ans: certain, implicit, sure

24) synonyms of consequences 

Ans: outgrowth, precipitate, product, result

25) Boat and Stream

26) X(X+Y+Z) =9 ; Y(X+Y+Z) =16 ;   Z(X+Y+Z)=144 Then find X ? 

27) LCM & HCF 

Airforce Group-XY 01/2022 13 Date All Shifts Exam Review

Airforce Group-XY 01/2022 12 Date All Shifts Exam Review

07-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

06-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

05-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

04-Nov-2020 All Shifts Airforce Exam All Questions and Answers

Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*