SSC GD 17 January 2023 All Shifts Questions and Answers

SSC GD 17 January 2023 All Shifts Questions and Answers

SSC GD 17 January 2023 All Shifts Questions and Answers

SSC GD 17 January 2023 All Shifts Questions and Answers SSC (Staf Selection Service) recruit candidates for the General Duty post of BSF, CISF, ITBP, CRPF, NIA, SSF, SSB, Rifleman. SSC GD is Paramilitary jobs youth very interested to join in this jobs but they don’t have awareness fully that’s reason we provide full details of SSC GD. in this Website we provide General Knowledge and English Exam Review with answers so this is very important so don’t Neglect this questions and answers.

Computer Man

1) Who is the External Affairs Minister of India?

A) Gen V K Singh

B) M J Akbar

C) S Jayshankar

D) Smriti Irani

Ans: C

2) How long was the reign of Tughlaq?

A) 1320 – 1417

B) 1320 – 1414

C) 1315 – 1417

D) 1310 – 1412

Ans: B

3) ‘Jallikattu’, is a sport, popular in:-

A) Karnataka

B) Tamil Nadu

C) Andhra Pradesh

D) Kerala

Ans: B

4) What is the minimum age for becoming a Governor of state in India?

A) 30 years

B) 25 years

C) 35 years

D) 45 years

Ans: C

5) Which ocean is ‘S’ shaped?

A) Pacific Ocean

B) Atlantic ocean

C) Mediterranean

D) Indian Ocean

Ans: B

6) ______ is the atomic number of Magnesium.

A) 10

B) 11

C) 12

D) 13

Ans: C

7) Who is the Father of Economics?

A) Marshall

B) Pigou

C) J.S. Mill

D) Prof. Adam Smith

Ans: D

8) How many field players are there in one team in volleyball?

A) 12

B) 10

C) 9

D) 6

Ans: D

  • Badminton – 2 in Singles & 4 in Doubles 
  • Football – 2 teams of 11 players each
  • Kho-Kho – 2 teams of 9 players each
  • Netball – 2 teams of 7 players each
  • Rugby Football – 2 teams of 15 each
  • Table Tennis – 2 in Singles & 4 in Doubles
  • Water Polo – 2 teams of 7 players each

9) ________ is the world’s largest producer of sugarcane.

A) India

B) Brazil

C) Cuba

D) USA

Ans: B

10)NITI Aayog which replaced the Planning Commission was established in?

A) 2014

B) 2015

C) 2016

D) 2017

Ans: B

11) In a certain code, ‘YELLOW’ is written as ‘LFYWPL’. How is ‘PURPLE’ written in that code language?

A) RPEVMP

B) RVPEMP

C) RPVEMP

D) RVPEPM

Ans: B

12) In a certain code language, ‘BAG’ is coded as ’71’, and ‘VICE’ is coded as ’69’. How will ‘LIKE’ be coded in that code language?

A) 71

B) 76

C) 68

D) 65

Ans: A

BAG ==> YZT ==> (25+26+20) ==> 71

VICE ==> ERXV ==> (5+18+24+22) ==> 69

LIKE ==> ORPV ==> (15+18+16+22) ==> 71

So ‘LIKE’ will be coded as ’71’ in that code language.

13) Find the next number in the series.

4, 9, 20, 43, ?

A) 100

B) 92

C) 82

D) 90

Ans: D

SSC GD 12 January 2023 All Shifts Questions and Answers

 SSC GD 13 January 2023 All Shifts Questions and Answers

SSC GD 16 January 2023 All Shifts Questions and Answers

Download UFJ APP CLICK HERE>>
Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*