Coastguard DB GD Yantrik 21th All Shifts Review

Coastguard DB GD Yantrik 21th All Shifts Review

Computer Man

1) kinetic energy formula

Ans: Kinetic energy is directly proportional to the mass of the object and to the square of its velocity: K.E. = 1/2 m v2. If the mass has units of kilograms and the velocity of meters per second, the kinetic energy has units of kilograms-meters squared per second squared.

2) IAAF full form

Ans: International Association of Athletics Federations (IAAF)

3) National security day

Ans:4 March also marks the day when the National Security Council (NSC) of India was established, in 1966 by the Ministry of Labour under the Government of India.

4) 9 , 14, 24, 39,  ?

Ans: 59

5) 64 : 513 : : ? : 1729

Ans: 144

6) Which state does not pass through the tropic of cancer

Ans: In India, Rajasthan, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Gujarat Jharkhand, West Bengal, Tripura, and Mizoram, the Tropic of Cancer passes through eight states. It does not move through the Odisha State.

7) capital of cambodia

Ans: Phnom Penh+

8) Study of Ancient Society

Ans: However, the brightness of a star depends on its composition and how far it is from the planet. Astronomers define star brightness in terms of apparent magnitude — how bright the star appears from Earth — and absolute magnitude — how bright the star appears at a standard distance of 32.6 light-years, or 10 parsecs

9) who is the first black american to win the nobel prize for literature

Ans: The Nobel Prize in Literature 1993 was awarded to Toni Morrison “who in novels characterized by visionary force and poetic import, gives life to an essential aspect of American reality.”

                                          

10) ∫1+x2/1+x dx =?

11) |a.b| = |a x b| then find ?

12) Simplification

13) Number system

14) Profit & Loss 

15) Simple interest

16) Compound Interest

17) Trigonometry

18) Blood relation

Coastguard DB New Syllabus and Pattern

Coastguard GD New Syllabus and Pattern

Coastguard Yantrik New Syllabus and Pattern

19) Integration

20) Martix

21) limits

Coastguard DB GD Yantrik 20th All Shifts Review

10th Based Defence Jobs
ITI Based Defence Jobs
Diploma Based Defence Jobs
Inter Based Defence Jobs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*