Airforce Group-XY 04-Nov-2020 Exam Review

Airforce Group-XY 04-Nov-2020 Exam Review

Airforce Group-XY 04-Nov-2020 Exam Review 01/2021 Airforce Group-X Y Admitcardes Released This Notification Online Application from 02-January-2020 to 20-January-2020 and Online Exam From 04-November-2020 to 08-November-2020 So who can applied for this Notification and Who can write exam must know the Questions and Answers we traid to provide All Shift Questions so total given in this article check now.

1). Manika Batra belongs to which field

Ans: Indian table tennis player

2).The opposite of fragile is 

Ans: robust,stability

3).Who is the father of modern computer science

Ans: Alan Turing

4). Where is the next commonwealth games being held 2022

Ans: Birmingham , UK

5).Who is the lok sabha speaker present

Ans: Om Birla of the Bharatiya Janata Party

6). Where is located black forest

Ans: Germany

7).Who was the writer of Anandmath

Ans: Bankim Chandra Chatterjee

8).What is the capital of nepal

Ans:Kathmandu

9).Who is the largest planet in the solar system?

Ans: Jupiter

10). What is the Percentage of 5.6%

Ans: 0.14 Approx

11) Value of Sin 30°

Ans: 1/2

12) Awesome synonym 

Ans: breathtaking,amazing,stunning

13).What is the full form of the USB?

Ans: Universal Serial Bus

14). shivraj singh chauhan is the cm of Which State

Ans: Madhya Pradesh

15) Dhyan chand award belongs to which sports

Ans: Field hockey

16).Chemical formula of sodium bicarbonate

Ans: NaHCO₃

17). Direct and Indirect Speech

18). Active to Passive

19) ∫ root of (ax=b) dx=

20) Time Period of simple harmonic motion

21) If θ=72° then n=360°/0

Ans: 5

22) Tan-1x+ Cot-1x

23) One byte is equal to how many bits

Ans: 8 bits

24).Antonyms of abrupt

Ans: gradual,unhurried

25).Who is the governor of assam

Ans: Professor Jagdish Mukhi

26) Laws of Motion Given by Whoom

Ans:Newton

27).Who is the captain of chennai super kings in 2020

Ans: Captain MS Dhoni

28) Profit and Loss

29) Matrix

30) Binomial theorem

Note: Every Time We Traying to get Update and Provide All Questions Wait and Follow.

10th Based Defence Jobs
ITI Based Defence Jobs
Diploma Based Defence Jobs
Inter Based Defence Jobs

Click Here For 75,000 Jobs Notification Full Details

Click For All Govt and Private Jobs CLICK HERE>>
JOBS ALERT ON TELEGRAM JOIN HERE>>
JOB ALERT ON YOUR WHAT’S APP DAILY JOIN HERE>>

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*